Burčák je částečně zkvašený hroznový mošt se spoustou vitamínů a příznivých bakterií, které nás „vyčistí“..a to je dobře.

Burčákem můžeme nazývat jen částečně zkvašený hroznový mošt, kde původ hroznu je z Moravy (či Čech).

Pokud tomu tak není a vinaři si dovezou hrozen či vylisovanou šťávu „“ze zahraničí“, třeba jen 10km od svého Vinařství, už je to „jen“ částečně zkvašený hroznový mošt…tak to k definici.

Hlava mi to nebere, ale budiž, Co je důležité – BURČÁKOMÁNIE je zahájena a po prvním týdnu se potvrzuje, že Vinařství Zborovský z Velkých Pavlovic umí. A u nás tomu je už 8 let. ….

Přijďte ochutnat nejen k nám, ale i tuto nedělu 5.9. na Klášterní Vinobraní v Řepích. Zase tam budeme:-)

VÍNU ZDAR, VIRU ZMAR

Martin

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *